Dubbel aan Wilhelmina Pier

Het cruiseschepen seizoen is nu echt begonnen met haast wekelijks schepen aan de Wilhelmina Pier aangemeerd.
Eerder deze week was er in alle vroegte een opvallende passage op de Nieuwe Maas ter hoogte van… ( bovenop ) … de Benelux tunnel , Aida Mar op weg naar zee en de Regal Princess kwam over de Nieuwe Maas aangevaren voor een ééndaags bezoek aan Rotterdam.
Enkele dagen later een dubbel aan de Cruise terminal. De ms Rotterdam van de HAL en de ms Azura van P&O Cruises. De Rotterdam heb ik al eens eerder toegelicht op mijn homepage.
De Azura is het op 2 na grootste schip in de vloot van P&O Cruises ( 7 schepen ). Het schip heeft enorm veel gelijkenissen met de Princess schepen die varen bij Royal Carribean. Ze is gebouwd op de Fincantieri werf in Italië en komt uit in de Ventura-klasse. Het schip is sinds april 2010 in dienst gekomen.
Azura kan 3.500 passagiers ontvangen, heeft een bemanning van 1.226 leden. Het schip heeft 19 dekken, is 290 meter lang en haalt een snelheid van 24 knopen. Heeft tevens 900 hutten met eigen balkon ! Ook aan de entertainment is volop gedacht ; Op het schip zijn twee spa’s, een fitness ruimte en na een verbouwing nu ook een bioscoopscherm in de open lucht.
Aangemeerd in een Noors fjord … Aan boord zijn ook 11 restaurants, twaalf bars en 4 zwembaden en een groot theater met zitplaatsen voor 800 personen !
Het schip heeft opvallend wel al enkele “incidenten” achter haar rug .. meest spraakmakend was de boete vorig jaar 2018 die de kapitein van het schip om zijn oren kreeg. Het verhaal gaat dat in de haven van Marseille Franse inspecteurs vervuilde brandstof in het schip aantroffen die meer zwavel scheen te bevatten dan is toegestaan ?? Vervolgens kregen de kapitein en rederij een boete van maar liefst 100.000 euro !! opgelegd. # ongelofelijk arrogant # Frankrijk.
Ook in Rotterdam zijn er helaas, vooral van bewoners in het gebouw ( de Rotterdam ) aan de Wilhelminapier klachten over de z.g.n. milieuvervuiling die de schepen met hun motoren zouden veroorzaken … zucht.. Heel Polen, op slechts enkele honderden kilometers van mijn Rotterdam vandaan staat vol met vervuilende kolen centrales .. ik zou zeggen gaat jullie daar ( milieu activisten ) eens lekker druk over maken !! De bezoeken van de cruiseschepen is een enorme impuls aan de stad en de regio in Zuid Holland in het algemeen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.