Gastenboek

Welkom op het gastenboek, laat een bericht achter.

9 Replies to “Gastenboek”

 1. Ik heb met veel plezier je verslagen gelezen. Ondanks dat het op dit moment (za.270719) tropisch warm is moest ik het hele verhaal lezen.
  Hartstikke leuk en sommige dingen heel herkenbaar ook. Ik heb zelf niet op de “kleine bootjes” gevaren maar toch zijn er dingen die me erg bekend voorkomen zoals het hiërarchische gedrag van van sommige officieren.
  Wat ik overigens zeker kwijt wil is dat ook ik Kwartiermeester Gijsen als Baksmeester heb gehad in MOKH nov. 71′- apr.’72
  Ik ben hem later nog eens tegen gekomen ik meen in Lissabon hij zat toen op de Hr.Ms. Poolster en ik moest daar aan boord naar de dokter na een ongelukje op de Hr.Ms. Amsterdam. Schitterende kerel die Gijsen ik vraag me af of hij nog leeft ?

 2. hallo ik zat als zm er dezelfde tijd in de opleiding 1972/74 dienstvak schrijver je verhaal kom me bekend voor vooral het roeien mooi dat je een varende plaatsing heb gekregen mij niet gelukt eerst mkdenhaag daarna mvlvalkenburg mijn baksmeester toen een indische kwartermeester ook fanatiek maar rechtvaardig

 3. Wat een leuk verhaal.Ik vertrok ,jij kwam.van 67 tot 73 bij de baas als stoker 1 olieman.
  Zeeleeuw de ruyter, vos,fret,Luymes 2 jaar in de west en nog een mijnenveger de laatste 2 maanden
  Mooie tijd toen,hoewel ik verneem het nu wat anders is.
  Op de Vos hadden we meer bier dan brandstof aan boord 😁
  Groet
  Jansen australia

 4. Nou ja zeg Fred! kom ik per toeval een foto van mezelf tegen op de Urk, 1993 op deze leuke website.
  Super om terug te lezen, wat hadden we een prachttijd!!

  Groetjes van Ans zieken moe 🙂

 5. mooie verhalen, ik was ook rond die tijd daar in Hilversum, ik herkende de kwartiermeester de mooie verhalen de boomhoek en curacao en josje zeker nog ik sliep in barak C en campo ken je zeker ook nog wel, auto van de clip duwen als je weg ging enz. enz enz top webside, na curacao vaarde in op de evertsen,

 6. Hi Fred,
  Weer een genoegen om jouw verslag van de vierdaagse te lezen! Erg jammer dat ik er niet bij kon zijn dit jaar maar ik ga volgend jaar zeker een dag vrij houden om jou en je “teamgenoten” weer aan te moedigen in Groesbeek… als je tenminste weer gaat lopen! Maar daar ga ik gewoon maar van uit 🙂
  Ook je andere wandelverslagen lees ik regelmatig; vooral als ik op mijn werk even niets te doen heb en dan gaat de tijd ook ineens heel snel! Ik vind je verslagen leuk om te lezen met mooie foto’s van de prachtige natuur in Nederland en ook vaak erg leerzaam! Ik leer daardoor steeds meer over ons mooie Kikkerlandje en krijg daar ook goede ideeën van voor mooie uitjes!
  Dus blijf vooral zo doorgaan!
  Lieve groetjes van Ellie

 7. Beste Fred,
  Leuke website. Ik ben ook op 7 aug 1972 opgekomen in Hollandse Rading, echter zat ik in een andere bak nl. 217. Die baksmeester van jouw komt nog bekend voor. Zo’n lange met een snor en aardig wat praatjes. Totdat hij na het sloep-incident op parade moest komen natuurlijk. Toen was ‘ie aardig diam.
  Ik ben zelf ook bezig mijn diensttijd op papier te zetten. Jouw stukje over de EMV brengt weer herinneringen boven. Als hulp heb ik in de loop der tijd alle “Jaarboeken van de Koninklijke Marine” verzameld van 1972 t/m 2008 (36 jaar, 2 mnd en 21 dgn zodat ik kan zien waar ik met de schepen allemaal geweest ben. Natuurlijk herinner ik de schepen nog wel, maar op welke datum ik in welke haven geweest ben is een ander verhaal. Als jij nog iets opgezocht wilt hebben dan stuur je maar een mailtje.
  mvgr
  SNRT Gert Wolters

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.