Gastenboek

Welkom op het gastenboek, laat een bericht achter.

15 Replies to “Gastenboek”

 1. Merc dat ik ouder word,70😥lees je je leuke blog,tot verbazing zie ik dat ik in 2018 ook al gereageerd heb 😆😅maar altijd leuk om weer te lezen.Net als een outd boek in de boekenkast
  Het ga je goed 🤙.

 2. Ik vind het geweldig leuk om alles te lezen Fred, heb zelf 33 jaar bij de baas doorgebracht, zie mijzelf zelfs defileren bij jou op mijn foto, alleen dat kan niet, ik was van 75, dus scheelt drie jaar, het is de foto voor de Witte Olifant, vlak voor dat we links uit de flank gaan bij die marinier, dat is bak 229 van de toenmalige KWMR Fossen (RIP)
  Bij mij zat wel een van der Horst in de bak maar dat was geen Fred. Maar je kunt hem gewoon laten staan hoor, hij staat bij mij ook op de FB foto’s.
  Met vriendelijke groet,
  Bert Grit
  SMJRODOPS (BD)

 3. Van dit bericht schrik ik best Riny, toch hartelijk dank voor deze reactie. Ik zal John never nooit vergeten en ik weet zeker zijn “baks-kinderen” uit mijn opkomsttijd ( augustus 1972 ) ook niet. Ik ben helaas ons baksnummer kwijt …, R.I.P. John Gijsen.

 4. John Gijsen is helaas op 28 december 2017 thuis te Maastricht overleden ten gevolge van kanker. Op zijn afscheidsdienst hebben we nog gerefereerd aan het stukje dat jij op jouw website hebt geplaatst.

 5. Beste Fred,

  Ik heb jouw verslag met veel pleziergelezen, het ziet er indrukwekkend uit. De periode 1972 tot en met 1975 heb ik op de van Speijk gevaren, ik kan mij jou nog wel herinneren. Ik was toen Sgtsystech. Misschien weet je dat nog. Eind 1977 heb ik ontslag genomen en heb mijn cariere voort gezet in de electriciteit wereld.
  Een hartelijke groet Nico Dieleman

 6. Fred, ik kwam je website heel toevallig tegen en vond het leuk om te lezen.
  Ik zag de foto van de 2 daagse te Bern (1983) waar ik ook op sta, onderste rij 2e van rechts naast Pietje Nicolai.
  Wij waren inderdaad het eerste marine detachement die deze tocht liepen met meerdere leden van wandelclub de Razende Bol aangevuld met mensen van Willemsoord.

 7. Ik heb met veel plezier je verslagen gelezen. Ondanks dat het op dit moment (za.270719) tropisch warm is moest ik het hele verhaal lezen.
  Hartstikke leuk en sommige dingen heel herkenbaar ook. Ik heb zelf niet op de “kleine bootjes” gevaren maar toch zijn er dingen die me erg bekend voorkomen zoals het hiërarchische gedrag van van sommige officieren.
  Wat ik overigens zeker kwijt wil is dat ook ik Kwartiermeester Gijsen als Baksmeester heb gehad in MOKH nov. 71′- apr.’72
  Ik ben hem later nog eens tegen gekomen ik meen in Lissabon hij zat toen op de Hr.Ms. Poolster en ik moest daar aan boord naar de dokter na een ongelukje op de Hr.Ms. Amsterdam. Schitterende kerel die Gijsen ik vraag me af of hij nog leeft ?

 8. hallo ik zat als zm er dezelfde tijd in de opleiding 1972/74 dienstvak schrijver je verhaal kom me bekend voor vooral het roeien mooi dat je een varende plaatsing heb gekregen mij niet gelukt eerst mkdenhaag daarna mvlvalkenburg mijn baksmeester toen een indische kwartermeester ook fanatiek maar rechtvaardig

 9. Wat een leuk verhaal.Ik vertrok ,jij kwam.van 67 tot 73 bij de baas als stoker 1 olieman.
  Zeeleeuw de ruyter, vos,fret,Luymes 2 jaar in de west en nog een mijnenveger de laatste 2 maanden
  Mooie tijd toen,hoewel ik verneem het nu wat anders is.
  Op de Vos hadden we meer bier dan brandstof aan boord 😁
  Groet
  Jansen australia

 10. Nou ja zeg Fred! kom ik per toeval een foto van mezelf tegen op de Urk, 1993 op deze leuke website.
  Super om terug te lezen, wat hadden we een prachttijd!!

  Groetjes van Ans zieken moe 🙂

 11. mooie verhalen, ik was ook rond die tijd daar in Hilversum, ik herkende de kwartiermeester de mooie verhalen de boomhoek en curacao en josje zeker nog ik sliep in barak C en campo ken je zeker ook nog wel, auto van de clip duwen als je weg ging enz. enz enz top webside, na curacao vaarde in op de evertsen,

 12. Hi Fred,
  Weer een genoegen om jouw verslag van de vierdaagse te lezen! Erg jammer dat ik er niet bij kon zijn dit jaar maar ik ga volgend jaar zeker een dag vrij houden om jou en je “teamgenoten” weer aan te moedigen in Groesbeek… als je tenminste weer gaat lopen! Maar daar ga ik gewoon maar van uit 🙂
  Ook je andere wandelverslagen lees ik regelmatig; vooral als ik op mijn werk even niets te doen heb en dan gaat de tijd ook ineens heel snel! Ik vind je verslagen leuk om te lezen met mooie foto’s van de prachtige natuur in Nederland en ook vaak erg leerzaam! Ik leer daardoor steeds meer over ons mooie Kikkerlandje en krijg daar ook goede ideeën van voor mooie uitjes!
  Dus blijf vooral zo doorgaan!
  Lieve groetjes van Ellie

 13. Beste Fred,
  Leuke website. Ik ben ook op 7 aug 1972 opgekomen in Hollandse Rading, echter zat ik in een andere bak nl. 217. Die baksmeester van jouw komt nog bekend voor. Zo’n lange met een snor en aardig wat praatjes. Totdat hij na het sloep-incident op parade moest komen natuurlijk. Toen was ‘ie aardig diam.
  Ik ben zelf ook bezig mijn diensttijd op papier te zetten. Jouw stukje over de EMV brengt weer herinneringen boven. Als hulp heb ik in de loop der tijd alle “Jaarboeken van de Koninklijke Marine” verzameld van 1972 t/m 2008 (36 jaar, 2 mnd en 21 dgn zodat ik kan zien waar ik met de schepen allemaal geweest ben. Natuurlijk herinner ik de schepen nog wel, maar op welke datum ik in welke haven geweest ben is een ander verhaal. Als jij nog iets opgezocht wilt hebben dan stuur je maar een mailtje.
  mvgr
  SNRT Gert Wolters

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.