Wandelmaatjes Reünie 19.3 Zandvoort 2022

Zaterdag 26 maart 2022. Een feestdag in vele opzichten, eindelijk mochten de wandelschoenen definitief uit de kast en laten we de akelige corona periode achter ons. Langzaam aan beginnen de wandeltocht organisaties weer met het opstarten van hun jaarlijks terugkerende tochten. Bijna twee jaar lang kwam het er niet van. Dus was het zaterdagmorgen redelijk vroeg verzamelen nabij het circuit van Zandvoort. Tja ; 30 van Zandvoort is de officiële naam van dit gebeuren. Echter je kunt inmiddels ook inschrijven voor een kortere afstand en na eerder overleg hadden wij besloten om in te schrijven voor 18 km. Dat het er aan het einde van de middag aan de finish 19.3 bleken te zijn kon echter onze wandelpret niet drukken. ( klik op de foto voor een vergroting ) Groepsfoto aan de start ; 10.15 uur.
Even na tienen was de groep compleet op het startterrein van het F1 circuit Zandvoort en konden we op weg. Net als vorige edities waren de “weer” goden ons goed gezind. Er stond weliswaar en straf koud windje op het eerste stuk over het strand. Maar dat kwam doordat de wind over de nog “koude” Noordzee richting het strand woei. Maar geen wolkje aan de lucht en een heerlijk winter zonnetje in de rug. Er was natuurlijk genoeg te kletsen omdat we elkaar al maanden lang niet hadden gezien door de nare Covid-19 epidemie. Maar gelukkig die gaan we maar gauw vergeten en hopelijk komt die ook niet meer zo dramatisch terug. ( klik op foto voor vergroting )
Na iets meer dan 3 km over het strand bereikten we stempelpost 1. Dat is ook al jaren een traditie dat we bij de eerste rust en stempelpost beginnen met koffie en een appelpunt met slagroom. Strand Paviljoen San Blas een naam om te onthouden of eigenlijk maar beter om te vergeten ? Onze wandelmaatjes groep bestond dit jaar uit elf mensen, dus werden er elf koffie en elf appelgebakjes besteld. Het appelgebak zal ik echt niet afkraken want dat was heerlijk. Waarschijnlijk was een deel van onze koffie al verdampt voor we een slok konden nemen want het bleken half volle kartonnen bekertjes ! Toen onze “penningmeester van deze dag” Claudia ging afrekenen sloeg onze verbazing toch nog wel verder toe want voor het afrekenen van deze consumpties moest er, houd je vast ; 99,= euro !! betaald worden. Waarschijnlijk zijn de eigenaar en personeel een dag later met vakantie gegaan ….. ?
Na iets meer dan 5 kilometer ging onze route van het strand af en het Kennemer duingebied binnen. De wind viel hier weg en dat was direct merkbaar aan de temperatuur. De fleecevesten en jassen konden uit. ( klik op plaat vergroting )
Deze kortere route viel erg in smaak, de route door het duinengebied oogde fraaier dan de 30 km route die veel langer over het strand gaat.
Klimmen en klauteren en René geeft hier het tempo aan.
Gevolgd door Ineke, Claudia, Mark en Ton. ( klik voor vergroting op foto )
Het voordeel als je met een groep wandelt ; dan kom jezelf ook eens op de foto. In de duinen op weg richting Overveen.
Nog maar een groepsfoto, ditmaal in het duinengebied. Aan de lachende gezichten is duidelijk te zien hoeveel schik wij weer met ons allen konden maken. ( klik op de foto voor vergroting )
Het moet echt gezegd worden ; bij alle edities van deze Zandvoort tocht waar wij aan deel hebben genomen was het stralend weer. Een echte lentedag zo vroeg in het wandelseizoen. Links “zussen” op de foto, tweemaal Claudia met Peter en René en “boswachter” Fred. ( klik op plaat voor vergroting )
Hoezo naar ons zin ? Het weerzien en het fraaie wandelweer waren compleet deze dag. Op dit stuk in de duinen hadden we er goed de gang in …. niet vreemd want het schelpenpas liep hier behoorlijk naar beneden ( klik op foto voor vergroting ).
Stempelposten waren er weer volop. Wat wij wel jammer vonden is het feit dat deze route niet langs het landgoed Duin en Kruidberg komt. Want op de grote afstand was het daar andere jaren op het grote terras altijd “stijlvol” rusten …..
Foto uit de “oude doos” 2018 Landgoed Duin en Kruidberg , duidelijk een frissere editie ( klik op foto voor vergroting )
16.00 uur aan de finishlijn in het centrum van Zandvoort. Nooit eerder waren wij zo vroeg binnen hahaha.
Na de finish reisden we één stationnetje terug naar Overveen. En in restaurant Loetje had Claudia daags daarvoor wat tafels voor ons gereserveerd en hebben we met ons allen een super gezellige wandel-dag met een heerlijk etentje afgesloten ! Het was weer een wandel avontuur die wij niet snel zullen vergeten . Toppers die wandelmaatjes ( klik op plaat voor vergroting )

2 Replies to “Wandelmaatjes Reünie 19.3 Zandvoort 2022”

  1. Was top Ineke, hopelijk eindelijk een einde van de nare Covid-19 periode en kunnen we weer gaan deelnemen aan diverse wandeltochten waarbij natuurlijk ook de Haring en Biertocht op het verlanglijstje zal staan !

  2. Geweldig genoten, van je verslag en van de wandeldag. Heerlijk bij gekletst, genoten van de omgeving en de prachtige route en het weer zat ook nog eens mee. Bedankt voor de uitnodiging! Hopelijk tot snel! Haring en biertocht?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.