Cruise schepen seizoen Rotterdam

Een nieuw item op mijn homepage. Cruise haven Rotterdam. Het Cruise-schepen seizoen aan de Wilhelmina Pier is voor dit jaar weer geopend. Drukker als ooit te voren, met dank aan de gemeente Amsterdam die de toeristenbelasting voor de cruise rederijen zo hoog heeft gemaakt ( 8 euro p.p. per dag voor cruiseschip passagiers die Amsterdamse haven aandoen ) dit heeft de meeste grote cruiseschepen rederijen doen besluiten om naar Rotterdam te komen en de Amsterdamse haven de rug toe te keren ! Door deze handelswijze krijgen wij in Rotterdam er vele tientallen schepen per jaar meer bij op bezoek. Hier in Rotterdam worden de schepen met alle egards en open armen ontvangen! Reden voor mij om regelmatig een foto reportage van de bezoekende cruise schepen aan de Wilhelmina Pier te gaan maken en deze verslaggeving op mijn homepage onder de knop Rotterdam te gaan publiceren. Het cruiseschip Britannia van P&O Cruises heeft de eer om als eerst bezoekend schip op mijn homepage in de schijnwerpers te staan …. en vele zullen er later in dit seizoen nog volgen.
We schrijven 1 april 2019 en de Britannia is op bezoek in onze haven. Het betreft een “Maiden-Call”, dat wil zeggen dat het schip voor haar eerste keer Rotterdam aan doet ! De weergoden zijn het schip bijzonder goed gestemd … en onder een stralend strak blauwe hemel kan ik het schip aan de Wilhelmina Pier op de foto’s vastleggen !!
de Britannia is het vlaggenschip van P&O Cruises. Op 15 mei 2013 werd de kiel van het schip gelegd op de Italiaanse Fincantieri werf. ( een bekende scheepswerf waar ook regelmatig schepen voor de Holland America Line worden gebouwd ). 14 maart 2015 kwam het schip dan officieel in de vaart en werd het vlak daarvoor in Southampton ( thuishaven ) door de Engelse koningin Elisabeth gedoopt ! Het schip heeft een lengte van maar liefst 330 meter en de bouwkosten bedroeg een slordige 473 miljoen pond !
Scheepsgegevens : het schip heeft 15 passagiers dekken met 1.837 hutten, waarvan er 64 als suites zijn opgegeven. Alle buiten-hutten hebben een eigen balkon.. iets wat momenteel heel erg “in” is bij de cruisewereld.. Het schip word “gerund” door 1.398 officieren en bemanningsleden. Het schip haalt een snelheid van 21.9 mijl… heeft 13 bars en 13 restaurants/cafĂ© ‘s aan boord, een theater met 936 zitplaatsen en 4 zwembaden verdeeld over het schip. Het schip heeft accommodatie voor meer dan 3.600 passagiers !
Rond de klok van 15.00 uur worden de scheepsmotoren gestart en maakt de bemanning zich gereed voor vertrek.
Even na 17.00 uur is de Britannia weer los van de kade en vertrekt naar zee.
Ik heb mijn fiets ter hoogte van Vlaardingen langs de Nieuwe Waterweg gestald … en zie vervolgens het prachtige cruiseschip langs varen … Via Zeebrugge vaart het schip terug naar haar thuishaven Southampton. Behouden vaart en wellicht Britannia tot een volgend bezoek !

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.